Tragédia: Daru végzett négy munkással, egy ember eltűnt a romok alatt

A baleset egy kanadai építkezésen történt.

2021. július 14., 06:45

Szerző:

Szörnyű tragédia rázta meg a a kanadai Kelowna városát kedden. Rádőlt egy daru egy építés alatt álló, huszonöt emeletes lakóházra, négy munkás életét vesztette, egy ember pedig eltűnt a romok alatt, feltehetőleg ő is meghalt. A baleset miatt a környéken lakókat ki kellett menekíteni, a tragédia miatt a városban áramkimaradás jelentkezett – írta az MTI.

A tragédia Vancouvertől mintegy 390 kilométerre keletre található Kelowna belvárosában. Értesülések szerint a darut éppen leszerelték, amikor eddig ismeretlen okból összedőlt, és darabjai a környező épületekre estek. A négy ember, aki meghalt, az építkezésen dolgozott, míg az eltűnt férfi egy irodában, amelyre rádőlt a daru. Ketten könnyebben megsérültek.

(Kiemelt képünk illusztráció: EPA/WALLACE WOON)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.