Tovább lazított Bulgária a járvánnyal szembeni korlátozásokon

Hétfőtől fokozatosan kinyitnak az iskolák, beülhetnek az éttermekbe, és lehet moziba menni.

2021. április 12., 21:07

Szerző:

A héten fokozatosan feloldanak több korlátozást is. A bevásárlóközpontok például a tervek szerint csütörtöktől nyithatnak meg. Kosztadin Angelov egészségügyi miniszter a múlt héten jelentette be, hogy április 12-től fokozatosan kinyithatnak az iskolák, éttermek és mozik. A teraszokon már április eleje óta kiszolgálhattak vendégeket.

Az éttermeket március 22-én záratták be ismét a járvány harmadik hulláma miatt.  A korábbi tervek szerint szerint a beltéri kiszolgálás csak április 29-től működött volna. Hétfőtől azonban lehet étterembe menni, de a helyiségek 50 százalékos telítettséggel fogadhatnak vendégeket.

Bulgáriában a járvány kitörése óta 371 993 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 14 418-an hunytak el a kórban. Az országban április végéig rendkívüli járványügyi helyzet van érvényben. A járvány a főváros térségét érinti a legnagyobb mértékben.

(Kiemelt képünk: MTI/AP | Visar Kryeziu)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.