Török-szíriai földrengés: Szíriában több mint 380 halott és csaknem 1000 sebesült van

Több mint 380 halottja és csaknem 1000 sérültje van eddig a hétfő hajnali földrengésnek Szíria északi részén az arab ország állami médiája és a lázadók ellenőrizte területek mentőszolgálata szerint.

2023. február 6., 11:43

Szerző:

A szíriai állami média azt közölte, eddig 239 halottról és 648 sérültről tudnak a Damaszkusz ellenőrizte Aleppó, Hama, Idlib és Tartúsz tartományból.

Szíria lázadók ellenőrizte térségéből a "fehérsisakosok" néven is ismert, nem hivatalos Szíriai Polgári Védelem (SCD) azt közölte, már 147 halottról és 340 sérültről tudnak, valamint több százan rekedtek a romok alatt.

Bászil Termanini, a szervezet vezetője azt mondta, az áldozatok zöme Aleppó tartomány lázadók ellenőrizte részén és Idlibben van.

Az SDC azonnali nemzetközi segélyt sürgetett. Az al-Ihbarija állami tévécsatorna korábbi jelentése szerint további utórengéseket is észleltek Szíriában. Bassár el-Aszad szíriai elnök válságtanácskozást hívott össze.

A 7,8-as magnitúdójú rengések epicentruma Törökország déli részén volt, a legnagyobb az amerikai földtani intézet szerint 18 kilométer mélyen, Gazianteptől körülbelül 33 kilométerre.

(Kiemelt képünk: A szíriai polgári védelem, a Fehér Sisakok tagjai 2023. február 6-án egy földrengés áldozatát szállítják a szíriai lázadók által birtokolt Bab al-Hawa átkelőhelyéhez közeli kórházba Törökországba 2023. február 6-án. Törökországot és Szíriát 7,8-as erősségű földrengés érte február 6-án, több száz ember halálát okozva. Mohammed AL-RIFAI / AFP)