Tömegverekedésbe torkollott az újonnan mozgósított orosz katonák csatlakozása

A Moszkva közelében lévő Alabino katonai kiképzőbázisra érkező újoncokat a hivatásos bakák nem kenyérrel és sóval fogadták, hanem azzal a követeléssel, hogy adják át a felszerelésüket és a mobiltelefonjaikat. Tömegverekedés lett a vége. 

2022. október 4., 14:18

Szerző:

Egy orosz Telegram-csatorna, a Baza értesülései szerint a Moszkvához közel található Alabino katonai kiképzőbázison az ott szolgáló hivatásos katonák megpróbálták elvenni az újonnan mozgósított katonák felszerelését és mobiljait, melyet az újoncoknak saját pénzen kellett beszerezniük. Az újoncok azonban nem hagyták magukat, durva verekedés lett a vége. A zsarolást nem tűrő kopaszok kábé húsz öreg bakát hagytak helyben. A hivatásos katonáknak végül menekülőre kellett fogniuk; bezárkóztak a laktanya egyik helyiségébe, és onnan riasztották a rendőrséget – írja a 444.hu.

A rendőrség azonban nem tudta kezelni az elszabadult újoncokat, a belügyesek segítségét kellett kérni.

Hogy elkerüljék a botrányt, a helyzet lecsendesülése után senki sem tett feljelentést, de, nem tudták elérni, hogy az eset ne kerüljön nyilvánosságra.

Úgy tűnik, az orosz hadseregben nincs minden rendben az újonnan mozgósított egységekkel: korábban arról is napvilágra kerültek felvételek, ahogyan frissen besorozott orosz katonák bóklásznak a támaszponton víz, élelem, ruházat, felszerelés és felügyelet nélkül napokig. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Mariupol, 2022. május 17. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által videófelvételről készített képen orosz katonák ukrán katonákat kutatnak át a mariupoli Azovsztal acélmű területén 2022. május 17-én. A nap folyamán több mint 260 ukrán harcos - sokan közülük sebesültek - hagyhatta el az acélmű területét. Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

 

 

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).