Többen meghaltak egy éjszakai szórakozóhelyen keletkezett tűzben

Legalább 16-an meghaltak.

2022. január 23., 17:00

Szerző:

Tűz keletkezett a kameruni főváros, Yaoundé egyik népszerű éjszakai szórakozóhelyén vasárnap hajnalban, a katasztrófában legalább tizenhat ember életét vesztette – közölték a közép-afrikai ország hatóságai.

A tájékoztatás szerint a Bastos városrészben lévő Club Livben kitört tűz átcsapott egy olyan helyiségre, ahol gázpalackokat tároltak, és azok felrobbanása pánikot keltett a kerületben.

A halálos áldozatok mellett nyolcan megsérültek.

A tüzet feltehetőleg beltéren használt tűzijáték okozta.

A tragédia nem is érkezhetett volna rosszabb időpontban Kamerun számára, amely az Afrikai Nemzetek Kupája labdarúgó-bajnokság házigazdája.

René Emmanuel Sadi kormányszóvivő szerint egyelőre még folyik a nyomozás az áldozatok azonosítása és állampolgárságuk megállapítása végett.

Paul Biya elnök közleményében nyugalomra intett, és biztosított mindenkit, hogy a játékosok és a focirajongók is biztonságban vannak.

A 24 ország részvételével zajló afrikai labdarúgó-bajnokságot eredetileg 2021-re tűzték ki, de a koronavírus-járvány nyomán el kellett halasztani.

(Kiemelt kép: a Yaoundé-i szórakozóhely, ahol kiütött a tűz 2022. január 23-án. Fotó: Kenzo Tribouillard / AFP)

Tegnap 21:39

Az eddigi információk szerint heten haltak meg és tizenheten sebesültek meg, köztük egy kilencéves gyerek a kelet-ukrajnai Harkiv városa elleni csütörtöki orosz támadásban – közölte Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó.