Több holttestre bukkantak egy tűzeset után, a nyomozók gyilkosságot gyanítanak

Nyolc halottra bukkantak egy kiégett házban az egyesült államokbeli Oklahoma államban helyi idő szerint csütörtökön, a nyomozók gyilkosság gyanújával indítottak vizsgálatot, közölte a rendőrség.

2022. október 28., 10:31

Szerző:

A Tulsától 20 kilométerre délkeletre fekvő, 115 ezer lakosú Broken Arrowban csütörtök délután négy körül figyeltek fel a tűzre a helyiek. Ethan Hutchins rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a bűntény helyszínén összetett információkat találtak, így egyelőre többet nem mondhatnak az esetről. A rendőrség abból indul ki, hogy gyilkosság történt, de jelezték: a lakosságot nem fenyegeti közvetlen veszély.

Szemtanúk szerint egy nyolctagú család élt a házban, két felnőtt és hat gyerek. A környékbeliek beszámolója alapján a tűz a ház tetőterében keletkezhetett. Hutchins szerint a holttesteket egyelőre nem azonosították.  A szóvivő hozzátette: az eset megrázta az egyébként nyugodt és biztonságos város lakóit.

(Fotó: 168.hu)

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.