Több holttestre bukkantak egy tűzeset után, a nyomozók gyilkosságot gyanítanak

Nyolc halottra bukkantak egy kiégett házban az egyesült államokbeli Oklahoma államban helyi idő szerint csütörtökön, a nyomozók gyilkosság gyanújával indítottak vizsgálatot, közölte a rendőrség.

2022. október 28., 10:31

Szerző:

A Tulsától 20 kilométerre délkeletre fekvő, 115 ezer lakosú Broken Arrowban csütörtök délután négy körül figyeltek fel a tűzre a helyiek. Ethan Hutchins rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a bűntény helyszínén összetett információkat találtak, így egyelőre többet nem mondhatnak az esetről. A rendőrség abból indul ki, hogy gyilkosság történt, de jelezték: a lakosságot nem fenyegeti közvetlen veszély.

Szemtanúk szerint egy nyolctagú család élt a házban, két felnőtt és hat gyerek. A környékbeliek beszámolója alapján a tűz a ház tetőterében keletkezhetett. Hutchins szerint a holttesteket egyelőre nem azonosították.  A szóvivő hozzátette: az eset megrázta az egyébként nyugodt és biztonságos város lakóit.

(Fotó: 168.hu)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.