Több helyen szivárog az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezeték

Elsőként az Északi Áramlat 2 gázvezetékben érzékeltek nyomáscsökkentést a dániai Bornholm szigetnél. Nem sokkal utána az Északi Áramlat 1 is két helyen kezdett el szivárogni – ezt a svéd tengeri hatóság közölte.

2022. szeptember 27., 10:55

Szerző:

„Két szivárgást észleltünk az Északi Áramlat 1-en – egyet a svéd gazdasági övezetben és egyet a dán gazdasági övezetben. Nagyon közel vannak egymáshoz” – mondta a Svéd Tengerészeti Hivatal (SMA) szóvivője a Reutersnek.

A szóvivő szerint a szivárgások a dán Bornholm szigetétől északkeletre találhatóak. Jelenleg nem tisztázott, hogy mi okozza a szivárgásokat.

Az Északi Áramlat 2 szivárgása csak a dániai Bornhol szigetnél történt. A dán hatóságok arra kérték a hajókat, hogy kerüljék el öt tengeri mérföldes körzetben a helyszínt.

(Kiemelt kép: az Északi Áramlat 1 gázvezeték terminálja a Balti-tengeren átvezető iker gázvezetékének ünnepélyes átadása előtt 2011-ben. Fotó: John MACDOUGALL / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.