Több diák holttestére bukkantak egy házban

Négy egyetemista holttestét találták meg az Idahói Egyetem közelében vasárnap, a rendőrség nyomozást indított.

2022. november 14., 10:25

Szerző:

A város sajtóközleménye szerint a holttesteket a rendőrök találták meg egy, az egyetemhez közeli házban, miután egy eszméletlen emberről érkezett bejelentés. A hatóságok egyelőre nem osztottak meg további részleteket, a halál oka és a körülmények tisztázatlanok, a közlemény szerint a családok értesítése után lehet több információra számítani.

„Mély szomorúsággal osztom meg ma önökkel, hogy kampuszon kívül élő egyetemisták haláláról kaptunk ma értesítést, akik valószínűleg gyilkosság áldozatai lettek” – közölte Scott Green, az egyetem igazgatója a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében. Röviddel a holttestek megtalálása után az egyetem azt tanácsolta a diákoknak, hogy egy órán keresztül maradjanak ott, ahol vannak, amíg a nyomozók meg nem állapították, hogy a környék biztonságos.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTI/EPA/Michael Reynolds)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).