Először vonult szabadon a Pride: Példát mutatunk a jövő generációinak és gyermekeinknek

Thaiföld fővárosában idén először legálisan vonult a Meleg Büszkeség menete.

2022. június 6., 12:57

Szerző:

Elborították Bangkok utcáit a szivárványos, rózsaszín és transz-zászlók Thaiföld első, legálisan vonuló Meleg Büszkeség-menetén. A Reuters tudósítása szerint a vonulás atrocitások nélkül, jó hangulatban történt meg vasárnap.

A vonulók az LMBT-közösséghez tartozó szexmunkásoknak követeltek több jogot és a melegházasság legalizálását is kérték.

Shane Ortega, az egyik szervező kiemelte, a jelenlegi történelmi időpontban már nagyon hiányzott Thaiföldnek egy olyan pozitív élmény, mint ez:

„Jelenleg sötét időket élönk, itt pedig annyi a szépség, a szín, az emberek pedig annyira önkifejezőnek és felszabadítottnak tűnnek, hogy az embereknek Bangkokban és a világon is most éppen erre van szükségük. (...) Példát mutatunk a jövő generációinak és gyermekeinknek, biztosítjuk hogy ez a jövő a szeretetről, kedvességről és odaadásról fog szólni.” – nyilatkozta a szervező.

Egy női ruhában vonuló résztvevő, Gun Punna pedig arról beszélt, most megmutathatják, hogy nem szégyellnivaló tagjai a társadalomnak.

Thaiföldön jelenleg két, a melegek bejegyzett élettársi kapcsolatát és örökbefogadását megengedő törvényjavaslat áll a parlamentben, elfogadás előtt. 

(Kiemelt kép: Vonulók a 2022-ben először, legálisan megtartott Pride-on, Bangkokban, június 5-én. Fotó: Lillian Suwanrumpha / AFP)