Terror Kabulban: Bejárta a világot a támadás túlélőjének képe

A Sun címlapját pedig egy olyan kép kíséri, ahol a terrortámadás helyszínén útleveleket mutatnak fel a helyi a gyerekek, órákkal azelőtt, hogy megtörtént a robbantás.

2021. augusztus 27., 17:27

Szerző:

A kabuli repülőtér közelében két öngyilkos merénylő robbantott csütörtökön. A merényletekről címlapon számoltak be a legolvasottabb újságok, köztük a Telegraph, a Times, a Financial Times és a spanyol El Mundo is. A támadásokról szóló cikket több napilap is egy a merényletben megsérült nő képével illusztrálta. A fotót Wakil Khosar készítette a France-Presse számára.

A Telegraph címlapja, a cím: Tizenkét amerikai katona meghalt a kabuli robbanásokban.

A Mirror címlapján is a támadásban megsérült nő képe látható. A cím: „Barbár.”

A Daily Mail szintén ugyanazt a képet használta. A cím: „A megadás tragikus ára”, az alcím pedig: „Joe Biden amerikai elnök azzal indokolta a kivonulást, hogy  megkímélje az amerikai katonák életét - bár 18 hónap alatt egy sem veszett el.”

A Sun címlapján a „Pokol a földön” felirat olvasható, amit egy olyan kép kísér, ahol a terrortámadás helyszínén útleveleket mutatnak fel a helyi a gyerekek, órákkal azelőtt, hogy megtörtént a robbantás.

A Times címlapján ez olvasható: „Sokan meghaltak a kabuli támadásban”.

A Financial Times címlapja:

A Daily Express címe: „12 amerikai katona meghalt a kabuli mészárlásban”.

A spanyol El Mundo így számolt be a támadásról:

A National címlapja:

Az Indian Express szerint: „12 amerikai katona a halt meg a kabuli repülőtéren történt robbanásban”, míg a Hindustan Times ezt írja: "Terror Kabul szívében, robbanások a repülőtéren."


(Kiemelt kép: Sérült nők érkeznek a kórházba, miután több helyen robbantások történtek Kabulban, 2021. augusztus 26-án. Fotó: Wakil Kohsar / AFP)