Teljesítőképessége határához érkezhet a német egészségügyi ellátórendszer

A napi új fertőződések számának gyors emelkedése „különösen veszélyes” helyzetbe hozta az országot – mondta az egészségügyi miniszter.

2021. március 26., 12:58

Szerző:

Teljesítőképessége határához érkezhet az egészségügyi ellátórendszer Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) járványának harmadik hulláma miatt – mondta a német szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

Jens Spahn a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) vezetőjével tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy „a járvány utolsó, de legnehezebb szakasza” következik Németországban. A SARS-CoV-2 új változatainak szétterjedése és a napi új fertőződések számának gyors emelkedése „különösen veszélyes” helyzetbe hozta az országot, főleg az ellátórendszert, amely áprilisban a „terhelhetőség határához” érkezhet.

Lothar Wieler, az RKI vezetője hozzátette, hogy Németország „nehéz hetek előtt” áll. A SARS-CoV-2 változatainak sorában az úgynevezett brit mutáns vált meghatározóvá, aminek révén a harmadik hullám nagyobb lehet az első kettőnél. Ezért azzal kell számolni, hogy erősen emelkedik a fertőzöttek száma, lesznek túlterhelődött kórházak, és „sokan meghalnak”.

(Kiemelt kép: MTI/AP/Reuters | Hannibal Hanschke)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.