Tel-Avivot lőtte a Hamász

Megszólaltak a légvédelmi szirénák Tel-Avivban és Közép-Izraelben, a Times of Israel szerint Gázából lövik a várost. A lap szerint robbanásokat hallani a környéken, a Vaskupola valószínűleg részben elfogta a rakétákat.

2021. május 11., 21:33

Szerző:

A jelek szerint masszív rakétatámadást indítottak Izrael középső része ellen, több hullámban érkeztek a rakéták. A hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy maradjanak óvóhelyeiken – írja a Neokohn.

A Washington Post szerint a Hamász azt állítja, 130 rakétát lőttek ki a területre.

ISRAEL-PALESTINIAN-CONFLICT

(Kiégett autók, miután egy rakéta eltalálta őket Holonban, Tel-Aviv közelében. Fotó: AFP | Ahmad Gharabli)

A Jerusalem Post szerint Rison Lecionban egy nő meghalt, és a Magen David Adom azt jelentette, egy férfi súlyosan megsérült, de nem tisztázta, hol. A Times of Israel szerint Holonban könnyebb sérültek is vannak, köztük egy 5 éves kislány. A Times of Israel szerint az Iszlám Dzsihád terrorszerv is felelősséget vállalt legalább néhány rakétáért.

A CNN tudósítói legalább 50 robbanást hallottak Aseklónban, és rakétatűzről számoltak be Asdódból is.

Az izraeli külügy videót osztott meg Tel-Aviv felett az égről:



Mint azt korábban megírtuk, a magyar hadsereg megvásárolja Izraeltől a kis hatótávolságú rakéták és tüzérségi lövedékek ellen védelmet nyújtó Vaskupola rendszer radarrendszerét.

Kedd este hírügynökségi jelentések szerint a Gázai övezetben összedőlt egy 13 emeletes lakóépület egy izraeli légi csapás következtében, hárman megsebesültek. A toronyházban működött a Hamász politikai vezetésének egy irodája is. Röviddel a légi csapás után a Hamász és az Iszlám Dzsihád közölte: válaszul Tel-Aviv irányába fognak rakétákat kilőni. 

A palesztin egészségügyi tisztviselők szerint az izraeli bombázások során Gáza területén legalább 28 ember meghalt, köztük 10 gyermek, és még legalább 152-en megsebesültek – írja a CNN

A Tel-Avivtól délre fekvő Hólón városát is rakétatámadás érte:

 

(Kiemelt kép: A Hamász rakétákat indít Gázából Tel-Aviv irányába 2021.05.11-én. Fotó: AFP | Anas Baba)