Videó: Így süllyedt el a tengeren egy 11 milliárdos szuperjacht

A My Saga nevű szuperjacht süllyedését Olaszország partjainál filmezték le, a Kajmán-szigetek zászlaja alatt hajózott. Még vizsgálják, pontosan hogyan és miért.

2022. augusztus 24., 09:50

Szerző:

Mintegy 11 milliárd forintra becsülik a My Saga nevű szuperjacht értékét, amely szombaton süllyedt el hirtelen az olaszországi Catanzaro partjai mellett. Az olasz partiőrség jelentése szerint a hajón 9-en utaztak, mindannyiukat kimentették. A My Saga a törökországi Gallippoliból utazott Olaszország déli partjai felé, amikor a szerencsétlenség megtörtént.

A videó és az eddig nyilvános információk tanúsága szerint az óriási luxusjacht egyszerűen felborult a tengeren. A My Saga szombaton, a délutáni órákban adott le vészjelzést a crotone-i partiőrségnek, ezt követően pedig két őrhajó érkezett a bajbajutottak megmentésére. A jacht eredetileg Yuko néven, 2007-ben épült, ugyancsak Olaszországban.

A hatóságok a balesetnek tűnő szerencsétlenség pontos körülményeit még vizsgálják.

(Kiemelt kép: Képkivágás a Fox News esetről megszerzett videójából)

18:31

Megszavazta a lengyel parlament alsóháza azt a kormánypárti tervezetet, amelynek értelmében 2024. április 30-ig meghosszabbítanák az önkormányzatok választási ciklusát. Ennek megfelelően Lengyelországban fél évvel elhalasztanák a helyhatósági választást, amelynek időpontja egyébként egybeesne a jövő őszi parlamenti választáséval.

17:21

A szivárgások pontos mértéke nem tisztázott, de az Északi Áramlat földvezetékeken nem volt visszatartó mechanika, ezért az összes vezetékben lévő földgáz kiszabadulhat, ami azt jelenti, hogy több, mint 1,3 millió autó éves üvegházhatást előidéző gázkibocsátásának megfelelő mennyiségű metán kerülhet a légkörbe mindössze pár nap leforgása alatt.

16:59

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy hazai gyártmányú drónjaik nem felelnek meg „taktikai és technológiai” követelményeknek.