Családi házra zuhant egy második világháborús vadászrepülő Csehországban

A vadászrepülő pilótája nem élte túl a balesetet.

2022. augusztus 14., 21:47

Szerző:

Lezuhant vasárnap délután egy második világháborús Hawker Hurricane vadászrepülőgép a nyugat-csehországi Chebben rendezett légi bemutatón. A pilóta tragikus módon életét vesztette a balesetben – szúrta ki a European Airshows hírét a 444.hu.

A gépet Petr Paces vezette, aki tapasztalt MIG–21-es vadászpilóta, repülésoktató, valamint Boeing 737-es utasszállító repülőgép kapitánya is volt.

A földön tartózkodók nem sérültek meg

A baleset a chebi repülőtér közelében történt. Szemtanúk szerint a gép hirtelen elvesztette magasságát fordulás közben, és eltűnt. Egy családi háznak csapódott, de a földön tartózkodók közül senki sem sérült meg komolyabban.

A bemutató szervezői közleményükben azt írták, a rendezvényt leállították, a hatóságokat a helyszínre hívták.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy Hawker Hurricane (b) és egy Supermarine Spitfire repülőgép a 2015. szeptember 15-i nyugat-sussexi Goodwood Aerodrome légibemutatóján. Fotó: Kirsty Wigglesworth/AFP)

10:28

Krisjanis Karins lett kormányfő pártja, az Új Egység nyerte a parlamenti választásokat Lettországban a szavazatok 18,9 százalékával – tájékoztatott a helyi választási bizottság vasárnap reggel, miután összesítette a szavazatok 95 százalékát. A második helyen a Zöldek és Földművesek Szövetsége végzett a voksok 12,8 százalékával. A három párt – a Lettországi Zöld Párt, a Lett Regionális Szövetség és a Liepaja Párt – választási szövetségéből létrejött Egyesített Lista (AS) 11 százalékot szerzett.