Vége a szúnyogcsipésnek, itt a tuti megoldás

Nem mellesleg vegyszermentes.

2021. szeptember 21., 21:17

Szerző:

Szúnyogálló szövetet fejlesztettek ki tudósok – írta meg a magyarmezogazdasag.hu. Az Észak-Karolinai Egyetem textilkutatói egy kényelmes, mégis szúnyogbiztos anyagot fejlesztettek ki. Egy egész csapat dolgozott azon, hogy a vegyszermentes, szellőző textil létrejöjjön.

Komoly tesztet végeztek a kutatók a szúnyogokon, fontos szempont volt ugyanis a légáteresztőség is és, hogy nagyfokú mozgásszabadságot tudjon az anyag a rovaroknak biztosítani. Az innováció egy ultrafinom szintetikus polimerből kötött speciális anyag, nagyon kicsi pórusokkal. Az oldalon azt írják, szinte látszik a szúnyogok értetlen arckifejezése az anyag láttán.

Elsősorban a gyermekvállalásra készülő nők megfelelő védelme volt fontos szempont a tudósoknak, de ahogy írják: szükséges kiterjeszteni ezt a mezőgazdaság területén dolgozókra is és mindenkire, aki sok időt tölt a szabadban.

(Kiemelt kép: ázsiai tigrisszúnyog. Forrás: Wikipédia)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.