Videón az 1500 euróba fájó szörfözés a Canal Grandén

Szerda reggel két férfi úgy döntött, elmennek szörfözni egyet Velencében a Canal Grandén. 1500 eurós pénzbírásgot kaptak. A polgármester „fennhéjázó idiótának” nevezte őket. 

2022. augusztus 18., 15:58

Szerző:

A Canal Grandén  száguldozott két fiatal az elektromos szörfdeszkáján – írja a CNN. A Canal Grande Velence fordított S alakú, történelmi épületekkel szegélyezett, fő vízi csatornája, ami a UNESCO világörökség részét képezi. 

Megbüntették és kiutasították a városból a szörfösöket

Az akció se a hatóságok, se a polgármester tetszését nem nyerte el. Luigi Brugnaro polgármester Twitteren közzétett egy videót a szörfösökről, „fennhéjázó idiótának” nevezte őket, akik gúnyt űztek a városból, és vacsorát is ajánlott annak, aki segít beazonosítani a két férfit.

Az Il Gazettino nevű helyi lap később arról számolt be, hogy a párost elkapták. A két szörfdeszkát elkobozták tőlük, mert nem voltak biztosítva, és mindkét szörföst 1500 eurós pénzbírsággal sújtották, mert veszélyeztették a csatornán közlekedők biztonságát. Azonnal kiutasították őket a városból.

Arról nem árultak el információt, hogy milyen nemzetiségűek voltak.

 (Kiemelt fotónk illlusztráció: Légi felvétel a nemzeti színekkel megvilágított Rialto hídról a Canal Grandén. MTI/EPA-ANSA/FABIO MUZZI)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.