Videón az 1500 euróba fájó szörfözés a Canal Grandén

Szerda reggel két férfi úgy döntött, elmennek szörfözni egyet Velencében a Canal Grandén. 1500 eurós pénzbírásgot kaptak. A polgármester „fennhéjázó idiótának” nevezte őket. 

2022. augusztus 18., 15:58

Szerző:

A Canal Grandén  száguldozott két fiatal az elektromos szörfdeszkáján – írja a CNN. A Canal Grande Velence fordított S alakú, történelmi épületekkel szegélyezett, fő vízi csatornája, ami a UNESCO világörökség részét képezi. 

Megbüntették és kiutasították a városból a szörfösöket

Az akció se a hatóságok, se a polgármester tetszését nem nyerte el. Luigi Brugnaro polgármester Twitteren közzétett egy videót a szörfösökről, „fennhéjázó idiótának” nevezte őket, akik gúnyt űztek a városból, és vacsorát is ajánlott annak, aki segít beazonosítani a két férfit.

Az Il Gazettino nevű helyi lap később arról számolt be, hogy a párost elkapták. A két szörfdeszkát elkobozták tőlük, mert nem voltak biztosítva, és mindkét szörföst 1500 eurós pénzbírsággal sújtották, mert veszélyeztették a csatornán közlekedők biztonságát. Azonnal kiutasították őket a városból.

Arról nem árultak el információt, hogy milyen nemzetiségűek voltak.

 (Kiemelt fotónk illlusztráció: Légi felvétel a nemzeti színekkel megvilágított Rialto hídról a Canal Grandén. MTI/EPA-ANSA/FABIO MUZZI)

10:28

Krisjanis Karins lett kormányfő pártja, az Új Egység nyerte a parlamenti választásokat Lettországban a szavazatok 18,9 százalékával – tájékoztatott a helyi választási bizottság vasárnap reggel, miután összesítette a szavazatok 95 százalékát. A második helyen a Zöldek és Földművesek Szövetsége végzett a voksok 12,8 százalékával. A három párt – a Lettországi Zöld Párt, a Lett Regionális Szövetség és a Liepaja Párt – választási szövetségéből létrejött Egyesített Lista (AS) 11 százalékot szerzett.

08:22

Legalább 129-en meghaltak és mintegy 180-an megsérültek egy focimeccsen Indonéziában, miután a játék végén a szurkolók elözönlötték a pályát – közölték a helyi hatóságok vasárnap.