Szlovákiában kötelezővé tehetik a koronavírus elleni oltás

Ezzel a kérdéssel a válságstáb munkatársai is foglalkoztak.

2021. június 18., 12:49

Szerző:

A parameter.sk azt írja, hogy Szlovákiában fontolgatják, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni védőoltást. Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter szerint

az ország lakosainak átoltottságát növelné, ha a lakosság egyes csoportjait kötelezően beoltanák.

Ahogy a Paraméter írja, ez vonatkozhatna bizonyos foglalkozásokat végzőkre, vagy bizonyos korcsoportokra, például a 60 év felettiekre.

Vladimír Lengvarský megerősítette, hogy ezzel a kérdéssel a válságstáb munkatársai is foglalkoztak csütörtökön, és ezt a lehetőséget jelenleg az igazságügyi minisztérium vizsgálja.

(Kiemelt kép: Kiss Csaba háziorvos előkészíti az oltáshoz az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját kótaji rendelőjében 2021. március 22-én. MTI | Balázs Attila)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.