Szlovákia csak EU-s engedéllyel használná az orosz vakcinát

A szlovák miniszterelnök pártjának frakcióvezetője szerint az embereknek a legjobb és legbiztonságosabb vakcinákat kell megkapniuk.

2021. január 26., 12:54

Szerző:

Amennyiben az Európai Unió jóváhagyja az orosz Szputnyik V vakcinát, akkor lehet foglalkozni azzal, hogy Szlovákiában is alkalmazzák-e, avagy sem - írja az Ujszo.com.

A közmédia vitaműsorában beszélt erről Michal Šipoš, az OĽaNO frakcióvezetője és Miroslav Kollár parlamenti képviselő. Šipoš kiemelte, hogy a legjobb és a legbiztonságosabb vakcinát kell megkapniuk az embereknek.  

Erik Tomáš (Hlas) és Richard Takáč (Smer) ellenzéki képviselők a koronavírus elleni oltás önkéntessége mellett foglalt állást.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.