Szívszorító: Teljesen elárvult egy ötéves kisfiú a hétfői orosz rakétatámadásban

Apja hat hónappal ezelőtt halt meg, az édesanyja pedig a hétfői, Kijev ellen intézett orosz rakétatámadásban vesztette életét.

2022. október 11., 15:53

Szerző:

Okszana Leontyeva, az ohmaditi gyermekrákkórház gyermekcsontvelő-transzplantációs osztályának orvosa október 10-én, reggel elvitte ötéves kisfiát az óvodába Kijevben, majd dolgozni indult. Ekkor indult az orosz rakétatámadás, hatalmas robbanások rázták meg az ukrán fővárost, és számos más várost az országban – írta a Blikk

Az ukrán elnök tanácsadója, Anton Gerascsenko erősítette meg, hogy a nő a hétfői rakétatámadás áldozata lett, és ötéves kisfia árván maradt. A kórház Facebook-nyilatkozatban búcsúztatta Leontyevát, akit „elkötelezett és felelősségteljes emberként és orvosként” ismertek. A fiú édesapja hat hónappal ezelőtt hunyt el.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.