Likvidáltak egy magas rangú terroristavezért

Amerikai erők saját keddi közlésük szerint drónról „likvidáltak” a szíriai Idlíb tartományban egy iszlamista terroristát, az al-Kaida terrorhálózathoz kötődő Hurrasz al-Din vezetőjét.

2022. június 28., 10:23

Szerző:

A térségért felelős amerikai Középső Parancsnokság szerint Abu Hamza al-Jemeni motorkerékpáron közlekedett egyedül, amikor csapást mértek rá. Mint közleményükben írták, nincs információjuk arról, hogy bárki másnak bántódása esett volna a támadásban.

Egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő a CNN hírtévének nyilatkozva megjegyezte: a terroristavezér nagy valószínűséggel meghalt. Az amerikai hadvezetés meggyőződése szerint ezáltal meggyengül az al-Kaida képessége arra, hogy támadásokat kövessen el amerikai állampolgárok, illetve szövetséges országok ártatlan civiljei ellen.

Júniusban ez már a második amerikai művelet volt, amely iszlamista terroristák ellen irányult Szíriában. Június 16-án Aleppó tartományban elfogták Háni Ahmed al-Kurdit, az Iszlám Állam nevű szervezet egyik vezetőjét.

(Kiemelt képünk illusztráció: Szíriai kormánykatonák járőröznek a Damaszkusztól délre fekvő Jarmúk palesztin menekülttábor közelében 2018. május 22-én Fotó: MTI/EPA | Juszef Badaui)