Szijjártót körbevette az orosz média Szentpéterváron

A külgazdasági és külügyminiszter lett a legmagasabb rangú nyugati politikus a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon. A fogadtatásról pénteken reggel a Facebook-oldalán megosztott egy videót.

2023. június 16., 14:07

Szerző:

Az érdeklődők főként az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos véleményéről kérdezték. Erről Szijjártó annyit mondott, reméli, hogy a béke minél hamarabb eljön, mert „mi magyarok, itt a szomszédban” rendkívül nagy árat fizettünk ezért a háborúért.

Mint fogalmazott: ebben a háborúban magyarok halnak meg, az ukrajnai magyar közösség tagjai, ezért azt szeretné, hogy minél hamarabb „eljöjjön a béke” – idézi a 24.hu.

A külügyminiszter hozzátette: arra kéri a háborúban álló mindkét felet, hogy minél hamarabb kezdjenek béketárgyalásokat, és azt akarja, hogy tűzszünet jöjjön létre.

„Ha nem tudjuk megnyitni a kommunikációs csatornákat, akkor feladjuk a béke reményét. Ezt szeretnénk elkerülni, ezért tehát mi fenntartjuk a kommunikációs csatornákat. Hisszük, hogy a csatatéren nincs megoldás erre a háborúra. Az egyetlen megoldás a tárgyalóasztalnál van, vagyis minél hamarabb ülnek a felek tárgyalóasztalhoz, annál jobb” – zárta mondanivalóját az oldalán posztolt videórészletben.  

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Szentpéterváron 2023. június 15-én. Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)