Szijjártó Péter: Nem akarom, hogy a fiam propaganda hatása alá kerüljön

A külügyminisztert a vitatott pedofiltörvényről kérdezték külföldi újságírók Luxemburgban.

2021. június 22., 14:57

Szerző:

Globális fake news-kampány zajlik Szijjártó Péter szerint, amellyel megpróbálják félrevezetni a közvéleményt a gyermekek védelméről szóló magyar törvény ügyében – mondta külföldi újságíróknak a külgazdasági és külügyminiszter kedden Luxemburgban. Kijelentette: a kritikus országok és újságíróik a pedofiltörvény elolvasása nélkül formálnak véleményt, ezért arra biztatja őket, hogy ismerjék meg a teljes magyar törvényt.

Szijjártó Péter arra az újságírói kérdésre, hogy miért kell megvédeni a gyereket a homoszexuálisokkal kapcsolatos információktól az oktatási intézményekben és a médiában, még határozottabb választ adott. 18 éves korig a szülők az egyetlenek, akik a gyermekek szexuális orientációját  igazgathatják. Hangsúlyozta, olyan nem lehet, hogy propagandának tegyék ki a gyerekeket. 

„Nem történhet meg olyan, hogy a fiam egyszer hazajön az iskolából, egy olyan propaganda hatása alatt, amivel én nem akarom hogy szembesüljön 18 éves koráig. Mi így gondolkodunk”

– mondta az újságírónak a külügyminiszter.

A külügyminiszter azt is kiemelte, hogy a parlament szinte 100 százaléka megszavazta a melegeket is érintő pedofiltörvényt. Noha a jogszabályt múlt hét kedden az országgyűlés 199 képviselőjéből a kormánypártok kétharmada és a Jobbik 157 igennel és egy nemmel megszavazta, ez korántsem jelent 100 százalékot. A törvénnyel a kormány lényegében stopot hirdetett, hogy a 18 éven aluliak nem hagyományos szexuális orientációt bemutathassák az iskolákban és médiában.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

07:43

Kissinger az új Chamberlain, Davos az új München, Putyin az új Hitler – így lehetne összefoglalni az ukrán elnök reakcióját a volt amerikai külügyminiszter azon ötletére, hogy engedjen át területeket az oroszoknak.

2022. május 25., 21:50

Ő és Szergej Sojgu védelmi miniszter is a Központi Katonai Klinikai Kórházban vizitáltak Moszkvában. Elmondta, minden ukrajnai háborúban harcoló orosz katona „hős”, ezért zsoldemelés, nyugdíjemelés és minimálbéremelés is lesz Oroszországban.

2022. május 25., 21:27

Miniszterelnökké választotta a szlovén parlament szerdán Robert Golobot, az április 24-i szlovéniai általános választásokon győztes Szabadság Mozgalom (Gibanja Svoboda) vezetőjét, aki várhatóan hárompárti balközép kormányt alakít majd – jelentette a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

2022. május 25., 21:25

A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert indít az Európai Unió Bíróságán a RT és a Szputnyik orosz tévécsatorna uniós betiltása ellen, mivel az véleményük szerint, ez sérti az európai polgárok információszabadsághoz való jogát – jelentette a NOS hollandiai műsorszolgáltató.