Húsz éve barlangban él, mégis beoltatta magát a szerb férfi

A vírus nem válogat.

2021. augusztus 14., 20:41

Szerző:

Hiába él 20 éve barlangban, elzárva a civilizációtól, a szerb Panta Petrovic mégis beoltatta magát a koronavírus ellen. A 70 éves férfi gyűjtögető-gombászó életmódot folytat, és ritkán jár be a közeli szülővárosába, Pirotba. Panta Petrovic tavaly értesült a világot sújtó pandémiáról, amikor pedig megtudta, hogy Szerbiában már oltják koronavírus ellen az embereket, nem habozott. A férfi döntését azzal magyarázta: a vírus nem válogat.

A France24.hu írta meg, hogy Stara Planina egy hegységben lévő barlangban él, és elmondása szerint azért választotta az évtizedek óta tartó önkéntes magányt, mert nem érezte magát szabadnak a városban. „Ott mindig valaki az utadat állta. Vagy a házastárs, vagy a szomszédok, vagy a rendőrséggel volt folytonos veszekedés. Itt senki sem zavar” – nyilatkozta a férfi. 

A világjárványról akkor értesült, amikor bement a közeli szülővárosába, Pirotba. Idén tudta meg, hogy van védőoltás a koronavírus ellen, és rögtön beoltotta magát. „A vírus nem válogat. Eljuthat a barlangomba is” – indokolta a döntését. Elmondta azt is, hogy nem érti az oltásellenes propagandát, hiszen a védőoltás az egyetlen módja annak, hogy megszabaduljunk a világjárványtól.

(Kiemelt kép: Panta Petrovics szerb remete pózol barlangjában a dél-szerbiai Pirotban 2021. augusztus 9-én. Fotó: OLIVER BUNIC / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.