Szarvas kergette be a bozótosba a nudista strandolókat, helikopterrel kellett a keresésükre indulni

Az állatot valószínűleg nem a karanténszabályok megsértése bőszítette fel.

2021. június 28., 22:19

Szerző:

Sydney-ben szombaton lépett életbe a kéthetes teljes zárlat a koronavírus fertőzőbb, delta variánsának a terjedése miatt. Ez azonban nem érdekelte azt a két férfit, aki a lezárásokat megszegve a nudista strandolást választotta – írja a hvg.hu.

A napozást aztán váratlanul egy szarvas zavarta meg, ők pedig menekülés közben eltévedtek a nemzeti parkban. Miután segítséget kértek, kimentették ugyan, de azonnal meg is büntették a strandolókat, mert megszegték a járványszabályokat, ezer ausztrál dollárt, mintegy 220 ezer forintot kellett fizetniük.

„Nehéz az idióták ellen törvényt hozni”

– mondta az incidensről az egyik rendőr a hétfői sajtótájékoztatón. Nem elég, hogy a két férfi veszélybe sodort másokat, mert nyomós ok nélkül elhagyták az otthonukat, de még el is tévedtek a nemzeti parkban, eltérítve ezzel a drága erőforrásokat az egészségügyi műveletektől.

„Azt hiszem, szégyellhetik magukat” – jelentette ki a rendőr.

Ahogy a hvg.hu írja, a rendőrségi jelentés szerint a hatóságok először egy 30 éves meztelen hátizsákos férfit találtak meg, majd a helikopteres keresés után ráleltek a 49 éves társára is, akin már volt némi ruha.

(Kiemelt képünk illusztráció: Gímszarvas [Cervus elaphus]. Forrás: Lviatour/Wikipedia)