Suttyóságával védekezik a Colosseumot megrongáló suttyó

Nyilvánosan bocsánatot kért az a turista, aki a Colosseum falába véste saját és baránője nevét. A férfi elmondása szerint nem tudta, hogy világhírű ókori emlékművet rongál meg.

2023. július 6., 16:07

Szerző:

Az Angliában élő férfi június végén kulccsal karcolta bele saját és barátnője nevét az épület falába. Az olasz csendőrségnek azután sikerült azonosítania a 31 éves férfi férfit, miután mobiltelefonnal készített felvételek jelentek meg a vandalizmusról a közösségi oldalakon. A videofelvételek óriási felháborodást okoztak Olaszország-szerte.

„Mélységesen szégyellem magam, hogy csak a sajnálatos esemény után szereztem tudomást az épület történelmi jelentőségéről” 

– írta a brit lapokban is megjelent bocsánatkérő levélben. Írásában őszinte bocsánatkérését fejezte ki a kárért, melyet az olaszoknak és az egész világnak okozott. 

A turista ügyvédje az Il Messaggero című olasz lapnak nyilatkozva elmondta, hogy ügyfele tipikus esete azoknak a külföldi turistáknak, akik azt hiszik, hogy Olaszországban mindent megtehetnek. A férfi súlyos pénzbírságra számíthat, de ügyvédje a bocsánatkérő levél után az ítélet enyhítésében bízik.

 Az Il Messaggero a férfi leveléhez csupán a következő kommentárt fűzte:

„Tényleg van olyan, aki nem ismeri a Colosseumot?”

(Kiemelt képünk: A Colosseum 2023. Június 27-én. Fotó: Andrea Ronchini/NurPhoto)