Sült őszibarack vanília fagylalttal
A nyári meleg melegben sokszor nem kívánunk nehéz ételeket enni, ám egy ízletes desszertnek ritkán tudunk ellenállni. Az őszibarack nem csupán finom gyümölcs, de szépíti a bőrünket, építi a csontunkat és védi a szívünket. Ilyen, könnyen elkészíthető angol nyári édességet kínálunk most.
Ha a most ajánlott édességet nincs módunkban egy ilyen tipikus angol cottage-ben elkészíteni, akkor falatozás közben próbáljuk meg hozzáképzelni a tökéletes élvezet elérése érdekében.
Sült őszibarack vanília fagylalttal
HOZZÁVALÓK
Őszibarack
6 db őszibarack
1 csokor citromos kakukkfű
1 evőkanál méz
1 evőkanál barna cukor
Vanília fagylalt
250 ml tejszínhab
250 ml tej
6 tojás sárgája
3 félbevágott, kivájt vaníliarúd tartalma
125 g kristálycukor
Tálaláshoz
30 g hámozott, pirított egész mandula kevés karamellizált porcukorral
ELKÉSZÍTÉS
Fagylalt
Egy serpenyőben keverjük össze a tejet, a tejszínt és a vaníliát, majd forraljuk fel. Ahogy forrni kezd, vegyük le a tűzről.
Egy külön tálban verjük fel a tojás sárgáját a kristálycukorral addig, amíg fehér nem lesz. Öntsük rá a tejet és a tejszín, miközben folyamatosan keverjük, hogy homogén anyagot kapjunk.
A keverékünket öntsük vissza egy tiszta serpenyőbe, és folyamatos keverés mellett, lassan hevítsük fel. Addig főzzük, amíg egy kanál hátoldalára rá nem ragad a masszánk. Ha megvan, hűtsük le. Fagylaltgépben dolgozzuk meg, a fagylaltállag elérésig.
Barack
Melegítsük 220ºC fokra a sütőt. Vágjuk ketté a barackokat és magozzuk ki. A vágott felével felfelé helyezzük sütőformába, szórjuk meg barna cukorral, mézzel és citromos kakukkfűvel.
20 percig süssük a sütőben, amíg a barackok megpuhulnak és szépen karamellizálódnak, de még megtartják a formájukat.
Tálalás
Mindegyik tányérra helyezzünk 3 darab fél barackot, tegyünk mellé egy gombóc vanília fagylaltot, szórjuk körbe mandulával és locsoljunk rá a sütőformában maradt gyümölcsléből egy kicsit.
Jó étvágyat kívánunk!
Keressen minket a
Facebookon is!