Sose volt még ennyire ijesztő Luke Skywalker hangja

Luke Skywalker, azaz Mark Hamill hangja egy mobiltelefonos alkalmazáson keresztül figyelmezteti a felhasználükat Ukrajna-szerte, ha vegyi- vagy rakétatámadás, ágyúzás, utcai harcok vanna a közelben és azt is elmondja, melyik esetben mit kell tenni.

2022. december 18., 08:19

Szerző:

Luke Skywalker hangja Ukrajna-szerte hallható, ha légiriadó vagy más háborús támadás éri az embereket, és óvóhelyet vagy más biztonságos menedéket kell keresniük az orosz fegyverek elől – írja a Sky News az U24 nevű Twitter-fiók bejegyzése alapján. Eszerint a Star Wars legendája, Mark Hamill üzeneteket rögzített az Air Alert alkalmazás angol verziójához, amelyben ötféle veszélyre figyelmezteti a mobilapp használóit. Így eldönthetik a riasztottak, hogy mit tegyenek rakétatámadás, ágyúzás, utcai harcok, sugárzás vagy vegyi veszély esetén.

Az U24 az UNITED24 rövidítése, ami egy jótékonysági adománygyűjtő szervezetet takar, és amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kezdeményezett. Az összegyűjtött adományokat az Ukrán Nemzeti Bank hivatalos számláira utalják át, és a kijelölt minisztériumok osztják ki a legsürgetőbb szükségletek fedezésére. Mark Hamill, aki az U24 hivatalos nagykövete is, ikonikus Star Wars-idézeteket fűzött a riasztási értesítésekhez, és az alkalmazás push értesítései mostantól az Ukrán Fegyveres Erők támogatására szólítanak fel – írja a Népszava

Az Air Alert-en keresztül felajánlott összes adományból drónokat vásárolnak majd, és Mark Hamill videón is elmondta, hogy megkezdte akcióját tíz nagy teljesítményű dán RQ-35 Heidrun felderítő drón megvásárlásához szükséges pénz összegyűjtésére.

(Kiemelt képünk: Mark Hamill amerikai színész az El Camino: A Breaking Bad című film bemutatóján Los Angelesben 2019. október 7-én. MTI/EPA/Christian Monterrosa)

Tegnap 21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

Tegnap 20:35

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd szaúdi koronaherceggel – közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

Tegnap 20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.