Sokan meghaltak egy súlyos buszbalesetben Pakisztánban

Legalább 14 utas meghalt, 63-an megsérültek, amikor egy autóbusz a nagy sebesség miatt letért az autóútról és felborult, közölték kormányzati források hétfőn.

2023. február 20., 09:47

Szerző:

A baleset éjszaka történt Pandzsáb tartomány Kallar Kahar városának közelében. A tartományi rendőrfőnök-helyettes elmondta, hogy az összes sérültet kórházba szállították. További részletekkel nem szolgált.

Sehbaz Sarif miniszterelnök nyilatkozatban fejezte ki részvétét a balesetben elhunytakkal, és utasította a hatóságokat, hogy a lehető legjobb orvosi ellátást biztosítsák a sérülteknek. Az elmúlt hónapban egy autóbusz ütközött oszlopnak Pakisztánban, majd lezuhant egy hídról és kigyulladt. A balesetben 40 ember lelte halálát. Pakisztánban a közlekedési szabályok be nem tartása a balesetek leggyakoribb oka, évente több ezer ember halálát okozva.

(Fotó: Unplash)

Tegnap 16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Tegnap 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.