Sátánista rituálé során gyerekeket erőszakoltak

Számos bűncselkmény miatt a Glasgow-i Legfelsőbb Bíróság elé állt tizenegy ember, akiket többek között szexuális erőszakkal és gyilkossági kísérlettel vádolnak. 

2023. szeptember 8., 13:13

Szerző:

Arra kényszerítettek gyerekeket, hogy részt vegyenek sátánista szeánszaikon, akiket a vád szerint bántalmaztak, többek ellen szexuális erőszakot is elkövettek.

Egy lányt például ördögmaszkos emberek üldöztek, ruhájától a falra akasztották, sütőbe és hűtőbe zárták. Másokat arra kényszerítettek, hogy ouija táblával „szellemeket vagy démonokat” idézzenek, szeánszokon, boszorkánysággal és varázslattal foglalkozó órákon vegyenek részt, amelyek során például azt is elhitették velük, hogy állatoká változtak, egyiküket kutyatáp evésére is kényszerítették

 – írja az Independent

Az ügy 10 oldalas vádirata 32 vádpontot tartalmaz a 2010 és 2020 közötti 10 éves időszakra vonatkozóan. A vádlottak – Iain Owens, Elaine Lannery, Lesley Williams, Paul Brannan, Marianne Gallagher, Scott Forbes, Barry Watson, Mark Carr, Richard Gachagan, Leona Laing és John Clark – mindent tagadnak. 

 

A vádirat szerint az egyik gyereket 2018. október 1. és 2019. június 19. között több alkalommal is fehérneműbe öltöztetve „szexualizált módon táncoltatták”, mielőtt a csoport férfi tagjai megerőszakolták. A nők végignézték, és „tapsoltak, éljeneztek és verbálisan bátorították”, valaki filmre is vette a bántalmazást. Egy fiút arra kényszerítettek, hogy előttük maszturbáljon, és néhány nővel szexeljen – ezt a férfiak nézték végig.

Mind a tizenegyet kábítószer birtoklásával vádolják, valamint kutyák leszúrása és bántalmazása is szerepel a vádak között. 

A bűnszervezet elleni nyomozás 2020 márciusában kezdődött. Az esküdteknek kedden azt mondták, az ügy tárgyalása több mint két hétig is tarthat. 

(Kiemelt képünk illusztráció: ouija tábla. Fotó: BIG BAD FILM / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP)

 

 

A szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Fico kormányfőt. A politikust azonnal kórházba szállították, majd csaknem négy órán keresztül műtötték. A legfrissebb hírek szerint túl van az életveszélyben, mélyaltatásban tartják.

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.

A terv szerint az orosz vagyon hasznát fölözik le, amelyet a 2021-ben az EU katonai vagy védelmi vonatkozású külső tevékenységének fedezésére létrehozott, azóta elsősorban Ukrajna támogatására használt, márciusban 5 milliárd euróval megtoldott Európai Békekeretbe csatornáznának.