Sarah Palin visszatért, Trump máris támogatja

Az egykori alelnök-jelöltnek az elemzések szerint komoly szerepe volt abban, hogy John McCain végül alulmaradt kihívójával, Barack Obamával szemben. 

2022. április 16., 18:34

Szerző:

Sarah Palin republikánus politikus visszatért, és felbolygatta azok zsúfolt mezőnyét, akik a néhai Don Young képviselő helyét töltenék be az Egyesült Államok kongresszusában – írja a Politico nyomán a Napi.hu.

Kampányának bejelentése azonnali országos érdeklődést váltott ki, és Donald Trump is beállt mögé. Otthonában, Alaszkában azonban Palinnak még sokat kell tennie azért, hogy újra a választók kegyeibe férkőzzön. 

Palin John McCain alelnökjelöltjeként, akkor Alaszka állam kormányzójaként nyert hírnevet és hírhedtséget is. McCain végül alulmaradt Barack Obamával szemben, az utólagos elemzések szerint többek között Palin keményvonalas imágója miatt.

(Kiemelt képünkön Sarah Palin. Fotó: flickr)

Tegnap 20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

Tegnap 20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

Tegnap 19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.