VIDEÓ – Sakkrobot törte el egy hétéves gyerek ujját

Egy hétéves sakkozónak eltörte az ujját egy robot a július 13. és 21. között Moszkvában megrendezett Moscow Chess Openen.

2022. július 24., 15:26

Szerző:

A gyerek, aki a Moszkvai Sakkszövetség ifjúsági bajnokságának versenyzője volt, akkor nyúlt hozzá az egyik bábúhoz, amikor a robot éppen egy figurát vett el. A robot ettől megzavarodhatott, és a fémkarját rászorította a gyerek kezére.

A TASZSZ beszámolója szerint a gyerek hirtelen mozdalata szembement a biztonsági szabályokkal. A hétéves fiú ujja eltört. A gyerek a verseny utolsó napjait gipszben tudta befejezni, de a szülei állítólag a helyi ügyészséghez fordulnak, hogy feljelentést tegyenek.

Az estről videó is készült. A felvételen látható, hogy a játékoson többen próbáltak segíteni, hogy kiszabaduljon az ujja.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

 

2024. április 24., 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.