VIDEÓ – Sakkrobot törte el egy hétéves gyerek ujját

Egy hétéves sakkozónak eltörte az ujját egy robot a július 13. és 21. között Moszkvában megrendezett Moscow Chess Openen.

2022. július 24., 15:26

Szerző:

A gyerek, aki a Moszkvai Sakkszövetség ifjúsági bajnokságának versenyzője volt, akkor nyúlt hozzá az egyik bábúhoz, amikor a robot éppen egy figurát vett el. A robot ettől megzavarodhatott, és a fémkarját rászorította a gyerek kezére.

A TASZSZ beszámolója szerint a gyerek hirtelen mozdalata szembement a biztonsági szabályokkal. A hétéves fiú ujja eltört. A gyerek a verseny utolsó napjait gipszben tudta befejezni, de a szülei állítólag a helyi ügyészséghez fordulnak, hogy feljelentést tegyenek.

Az estről videó is készült. A felvételen látható, hogy a játékoson többen próbáltak segíteni, hogy kiszabaduljon az ujja.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock)

 

Tegnap 21:48

Moszkva hétfőn bejelentette, hogy felfüggeszti az új START-szerződés által lehetővé tett amerikai ellenőrzéseket az oroszországi katonai helyszíneken. A 2010-ben aláírt, kulcsfontosságú orosz-amerikai megállapodás kölcsönösen lehetővé tette a két fél számára a másik ország katonai helyszíneinek rendszeres ellenőrzését.