Saját Facebook-fotója buktatta le a gyilkos tinédzsert

2018. január 17., 17:27

Szerző:

Az ügyészségnek egy Facebookra feltöltött selfie segítségével sikerült bizonyítania, hogy egy 21 éves lány, Cheyenne Rose Antoine áll legjobb barátnője meggyilkolása mögött – írja a CBC News.

Ez a fotó buktatta le a tinédzsert.
Fotó: Facebook

A 18 éves Brittney Gargolt egy övvel fojtották meg még 2015-ben a kanadai Saskatoonban. A gyilkosság előtt pár órával a két barátnő közösen pózolt egy selfire, amin a gyilkos eszköz is látható.

A tinédzser élettelen testére Saskatoontól délre, az út mentén találtak rá 2015. március 25-én. Nem messze a holttesttől megtalálták azt az övet, ami a képen is látszik.

Antoine még barátnője Facebook-oldalára is közzétett egy üzenetet kevéssel a gyilkosság után, hogy fedezze magát: „Merre vagy? Nem hallottam felőled. Remélem rendben hazaértél!”

Antoine a rendőröknek eleinte azt vallotta, hogy bár együtt buliztak Gargol halálának estéjén, ő egy férfival távozott, barátnőjét a buliban hagyta. A nyomozók azonban nem eresztették, miután egy névtelen forrás azt mondta nekik, a lány részegen hisztérikus állapotba került, és bevallotta neki, hogy fejbe verte, majd megfojtotta barátnőjét.

Két év telt el, mire a rendőrség szerzett elég bizonyítékot ahhoz, hogy letartóztassa Antoine-t, aki végül bevallotta, hogy összeveszett barátnőjével. Mivel alkohol és kábítószer hatása alatt állt azt állítja, nem emlékszik arra, hogy megölte. Tárgyalása hétfőn ért véget, ahol – valószínűleg ügyvédei tanácsára – bűnösnek vallotta magát erős felindulásból elkövetett emberölésben, amiért 7 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ügyészek szerint, ha nincs a fotó, akkor valószínűleg nem sikerül elítélni Antoine-t, aki még mindig fenntartja, hogy nem emlékszik arra, hogy megölte volna barátnőjét. 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.