Rosszabbodik a kamionoshiány Nagy-Britanniában, már benzinkutakat is be kellett zárni

A British Petrol 1200 benzinkutat zárt be átmenetileg üzemanyag-hiány miatt.

2021. szeptember 24., 14:28

Szerző:

A brit kormány pénteken megfogadta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megoldja a kamionoshiányt, ami miatt benzinkutakat kellett lezárni, és üzletek élelmiszer-ellátása sem akadálymentes. A fuvarozási ágazat  viszont arra figyelmeztetett, hogy nincs gyors megoldás – írta a Reuters.

Körülbelül 1200 BP benzinkutat és 200 ExxonMobil benzinkutat kellett bezárni a kamionoshiány miatt Nagy-Britanniában, ugyanis nincs elegendő ember, aki üzemanyagot szállítson a töltőállomásokra. Az egyéb benzinkutaton pedig kamionsorok állnak, hogy a fuvarozók üzemanyaghoz jussanak, amely tovább lassítja a szállítást. 

A brit közlekedési miniszter, Grant Shapps elmondta, hogy a járvány miatt globális hiány van a kamionossofőrből, a folyamatos COVID-tesztelések pedig tovább lassítják a helyzetet. Arra a kérdésre, hogy a kormány hajlandó-e könnyíteni a vízumszabályokon, azt válaszolta, hogy minden lehetőséget megvizsgálnak.

Nagy-Britannia legnagyobb bevásárlóközpontjai szerint, ha fennmarad a kamionosválság, karácsonyra üthet be az igazi hiány-válság.

(Kiemelt képünk illusztráció. Trucks drivers look at their mobile phones as they wait to leave to Britain at the harbour of Calais, northern France, on January 1, 2021, on the day that the Brexit transition period ends and Britain leaves the EU single market and customs union four-and-a-half years after voting to leave the bloc. As dawn broke Friday over Dover, Britain's trading gateway to the European Union, the first ferry sailings to and from France of a new post-Brexit era left without delay or drama in holiday-thinned traffic.)