Romániai kormányalakítás: nem közeledtek az álláspontok

Dacian Ciolos USR-elnök a koalíció újjáépítésére tett kísérletet.

2021. október 13., 19:26

Szerző:

Nem közeledtek az álláspontok Bukarestben a tavaly decemberben megalakult, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kilépése nyomán felbomlott jobbközép koalíció pártvezetőinek szerda esti találkozóján, ahol a kormányalakítással megbízott Dacian Ciolos USR-elnök a koalíció újjáépítésére tett kísérletet, írja az MTI.

Florin Citu ügyvivő miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt mondta: a románok és az elnöki hivatal iránti tiszteletből ült tárgyalóasztalhoz a kijelölt miniszterelnökkel, de nem a PNL, hanem a kormányt megdöntő pártok felelőssége megoldást javasolni az általuk előidézett válságra. Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szerint a kölcsönös bizalom hiánya akadályozza a jobbközép koalíció helyreállítását.

(Kiemelt képünk illusztráció: Bukarest, 2021. április 3. A koronavírus-járvány megfékezését szolgáló korlátozások ellen tüntető emberek Bukarestben 2021. április 3-án. A felirat jelentése: Le az orvosi diktatúrával! Románia több városában is tüntettek a járványügyi korlátozások ellen. Fotó: Vadim Ghirda / MTI/AP)