Robbantás történt egy németországi toronyházban

Több tűzoltó és rendőr is megsebesült egy ratingeni magasházban történt robbantásban. A feltételezett elkövetőt elfogták. 

2023. május 11., 18:19

Szerző:

Egy németországi ratingeni társasház lakóközössége délelőtt értesítette a rendőrséget, hogy az egyik lakó postaládája megtelt, ami arra utalhat, hogy magatehetetlen ember van a lakásban. A tűzoltóság segítségével akartak bejutni a lakásba, ahol a társasházi adatok szerint egy nő él a fiával. Ő nyitotta ki az ajtót, és egy egyelőre ismeretlen szerkezettel robbanást idézett elő. Tíz tűzoltó és két rendőr megsebesült, többen súlyosan.

A robbantás után riasztottak egy terrorelhárító egységet, amely megrohamozta a lakást és elfogta a feltételezett ötvenhét éves elkövetőt, akit súlyos sebesülésekkel szállították kórházba.

A lakásban egy holttestre bukkantak, Herbert Reul tarományi belügyminiszter szerint egy hosszabb ideje halott nő maradványaira. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Merész Márton archív)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.