Rendkívüli – Zelenszkij autóbalesetet szenvedett

A Harkiv megyéből hazatérő Volodimir Zelenszkij ukrán elnök autója Kijevben összeütközött egy másik járművel – közölte csütörtökön hajnalban az elnök szóvivője.

2022. szeptember 15., 08:25

Szerző:

Zelenszkij szerdán Izjum városban tett látogatást, amelyet korábban az országot támadó orosz erők tartottak ellenőrzés alatt. Szerhij Nyikiforov szóvivő a Facebookon jelentette be, hogy az elnök autójával egy személygépkocsi ütközött össze az ukrán fővárosban. A másik jármű vezetőjét Zelenszkij orvosi csapata elsősegélyben részesítette, majd mentőautóval kórházba szállították – tette hozzá. 

Az orvosok megvizsgálták az elnököt, aki Nyikiforov közleménye szerint nem szenvedett súlyos sérüléseket.

A szóvivő hozzátette, hogy a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

(Kiemelt képünk: Volodimir Zelenszkij elnök online beszédet mond az Európai Tanács ülésén 2022. március 25-én. fotó: Ukrán elnöki sajtószolgálat / AFP)

Tegnap 12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).