Kijevbe érkezett Joe Biden

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke az orosz-ukrán háború kitörése óta először látogatott el az ukrán fővárosba. 

2023. február 20., 11:17

Szerző:

Kijevbe érkezett Joe Biden amerikai elnök, akinek az orosz-ukrán háború kitörése óta ez az első látogatása az ukrán fővárosban. Az előre be nem jelentett látogatást megelőzően az amerikai elnök Lengyelországba utazott, hogy Andrzej Duda elnökkel találkozzon. 

Biden nyilvános programja szerint csupán kétnapos látogatásra érkezett Varsóba, de az elmúlt órákban többen is a fokozott kijevi készültségét látva már azt híresztelték, hogy az amerikai elnök Kijevben találkozni fog Volodimir Zelenszkijjel. 

A meglepetésszerű látogatásról először a BBC kijevi tudósítója adott hírt. Közzétett egy felvételt, amelyen Joe Biden az ukrán elnök oldalán látható az ukrán fővárosban. Biden látogatását később már hivatalos források is megerősítették. Biden kijevi látogatását biztonsági okokból nem jelentették be előre.

(Fotó: by Dimitar DILKOFF / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.