Rendkívüli – Harkiv intenzív bombázás alatt áll

Több mint egy tucat metróállomást is óvóhelynek alakítottak át, és a leharcolt vasúti kocsikat rögtönzött otthonokká alakították át.

2022. április 21., 11:30

Szerző:

Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv intenzív bombázás alatt áll – közölte a polgármester.

A jelentések azután érkeztek, hogy az ukrán vezérkar csütörtök reggel közölte, hogy az orosz erők folytatják offenzívájukat az ország keleti részén azzal a céllal, hogy teljes ellenőrzést szerezzenek a donyecki és luhanszki területek felett. Oroszország ukrajnai inváziója óta az északkeleti Harkiv városa szinte állandó gránáttűznek van kitéve, és a megmaradtak egy része a föld alatt él.

Több mint egy tucat metróállomást is óvóhelynek alakítottak át, és a leharcolt vasúti kocsikat rögtönzött otthonokká alakították át.

(Kiemelt képünk: Az Ukrán Területi Védelem egyik harcosa egy megsemmisült orosz GAZ Tigr gyalogsági mozgójárművet vizsgál a harc után Harkivban 2022. február 27-én. - Az ukrán erők 2022. február 27-én biztosították Harkiv teljes ellenőrzését az orosz csapatokkal vívott utcai harcok után az ország második legnagyobb városában - közölte a helyi kormányzó. Fotó: Szergej BOBOK / AFP)

15:48

A NATO jóval 300 ezer fő fölé emeli magas készültségi katonai erőinek létszámát, hogy kezelni tudja az Oroszország által jelentett biztonsági kihívásokat – jelentette ki Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára hétfőn, a szövetséges országok madridi csúcstalálkozója előtti brüsszeli sajtótájékoztatóján.