Rendkívüli: az ukrán erők visszavették Harkivot, közölte a régió kormányzója

A helyszíni tudósítások szerint csitulnak a harcok. 

2022. február 27., 13:34

Szerző:

Az ukrán hadsereg újra ellenőrzése alá vonta Harkivot, közölte a régió kormányzója. Oleh Szinyehubov a Telegramon jelentette be: Az irányítás Harkiv felett teljesen a miénk!

„A fegyveres erők, a rendőrség és a védelmi erők dolgoznak, a várost pedig teljesen megtisztítják az ellenségtől”

– jelentette be.

Az orosz csapatok vasárnap hajnalban hatoltak be Ukrajna második legnagyobb városába. A közösségi oldalakon számtalan felvétel volt látható arról, hogyan folynak az utcai harcok a városban.

A beszámolók szerint a helyzet egyelőre nagyon gyorsan változik a városban, de a BBC helyszíni tudósítása szerin Harkiv ténylegesen újra ukrán ellenőrzés alatt áll. A harcok pedig csitulnak a nagyvárosban.

(Kiemelt képünk illusztráció: Ukrán katonák a függetlenség napja alkalmából rendezett felvonuláson Kijevben. Fotó: Stringer / Szputnyik / Szputnyik az AFP-n keresztül)

 

Humza Yousaf eddigi egészségügyi minisztert választották a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) új vezetőjévé. A vezetőválasztási versengés hétfőn bejelentett eredménye azt is jelenti, hogy Yousaf lesz Skócia következő miniszterelnöke.