Kadirov kiakadt Putyinra

A csecsen diktátornak nem tetszik az ukrán hadsereg gyors előretörése, szerinte ezért a moszkvai vezetés a felelős.

2022. szeptember 11., 20:47

Szerző:

Az ukrán előretörés felveti, hogy az orosz politikai vezetésnek nincsenek pontos információi arról, mi történik a hadszíntéren – így vélte Ramzan Kadirov csecsen diktátor az ukrán katonai sikereket követően megfogalmazott egy Telegramon publikált hangüzenetében amit a Guardian fordított angolra, és amiről a Telex is írt.

Kadirov a nyilatkozatban úgy fogalmazott, „hibákat követtek el, és szerintem le fogják vonni a szükséges következtetéseket. Ha ma vagy holnap nem történik változás a stratégiában, kénytelen leszek beszélni a védelmi minisztérium vezetésével és az ország vezetésével, hogy elmagyarázzam nekik a valós helyzetet a helyszínen. Ez egy nagyon érdekes helyzet. Megdöbbentő, azt mondanám”.

A csecsen autonóm terület oroszbarát diktátora szerint az ukránok által visszafoglalt 40 település jó része olyan hely, amiről a megszálló orosz hadsereg úgy gondolta, már mindörökre meg fogják tartani, így a fejlemények sokkszerűen érték őket.

(Kiemelt kép: Ramzan Kadirov csecsen köztársasági vezető (j) beszél Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo állami rezidencián 2019. augusztus 31-én. Fotó: Alekszej NIKOLSZKIJ / Szputnyik / AFP)

Tegnap 20:32

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

2022. október 2., 20:09

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

2022. október 2., 18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.