Ramsteinben, egy amerikai repülőn szülte meg gyermekét egy menekült afgán nő

A kicsi lehet a világon az első, aki egy C-17-es rakterében jött világra.

2021. augusztus 22., 16:36

Szerző:

A németországi Ramstein légibizáson, egy amerikai katonai gépen szülte meg a gyermekét egy Kabulból menekülő afgán nő, közölte a CNN az amerikai légierő Twitter-bejegyzéseire hivatkozva.

A biztonsági okokból meg nem nevezett nő az amerikai légierő egyik C-17-es szállítógépén volt a családjával, amikor még a levegőben vajúdni kezdett – írja a Blikk. A helyzet nem volt egyszerű, mert több mint 8 ezer méteres magasságban a gépen uralkodó alacsony légnyomás miatt a nőnél komplikációk léptek fel.

Emiatt a gép parancsnoka úgy döntött, hogy egy olyan magasságba tér vissza, aminek a segítségével növelni tudja a légnyomást a fedélzeten, és végül így tudták megmenteni a kismama életét. A repülő végül Németországban, a Ramstein nevű légi támaszponton tudott leszállni, ahol a landolás után azonnal egészségügyi szakembereket küldtek a fedélzetre, és az ő segítségükkel a kislány a gép rakterében született meg.

Ezt követően a babát és édesanyját megfigyelésre egy közeli egészségügyi intézménybe szállították, mindketten jól vannak.

(Kiemelt képünk: Afgán menekülteket szállító Airbus A400M repülőgép a németországi Wünstrof repülőterén. Moritz Frankenberg / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)