Rálőttek egy buszra Ciszjordániában

Heten megsebesültek, amikor Ciszjordániában, a Jordán-völgyben palesztin fegyveresek lövéseket adtak le egy izraeli katonákat szállító buszra – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

2022. szeptember 4., 17:43

Szerző:

A szemtanúk beszámolói szerint a Hamra nevű izraeli telepesfalu közelében a támadók egy gépjárműből lövéseket adtak le és gyújtóbombát dobtak az elhaladó autóbuszra. 

A buszon utazó egyik katona súlyosan, öt társa könnyebben sebesült meg, az autóbusz civil sofőrje közepesen súlyosan sebesült meg. A busz sebesült vezetője riasztotta a biztonságiakat, akik elzárták a forgalmat, és megkezdték a terroristák kézre kerítését. 

A hadsereg szóvivője bejelentette, hogy elfogtak két, a merénylet elkövetésével gyanúsított palesztint, akiknek harmadik társa elmenekült, őt csapatok próbálják meg felkutatni. A terroristák járműve menekülés közben kigyulladt, a palesztinok is megsérültek, valószínűleg a gyújtóbomba dobása nyomán. A helyszínen több lőfegyvert is találtak. 

A mentők elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították a sebesülteket. A környéken élőket arra kérték, hogy ne hagyják el otthonaikat, az iskolás gyerekeknek pedig az oktatási intézményekben kellett maradniuk, amíg ellenőrizték a terepet. 

A vasárnapi támadás helyszínén az elmúlt években nem volt hasonló terrormerénylet. „Folytatjuk és fokozzuk a ciszjordániai terror elleni célzott akcióinkat” – mondta Beni Ganz védelmi miniszter, és reményét fejezte ki, hogy a sebesültek mielőbb felépülnek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy törött televízión keresztül készített felvétel egy palesztin tüntetőről égő autógumikkal a háttérben a palesztin területeken létesített zsidó telepek elleni tüntetésen, a ciszjordániai Náblusz közelében 2015. április 10-én. Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)