Rakétatámadás érte Zaporizzsját

Az ukrán hatóságok szerint a támadásnak 17 áldozata van. 

2022. október 9., 08:54

Szerző:

Az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint legalább 17 ember meghalt vasárnapra virradóra Zaporizzsjában, miután heves orosz rakétatámadás érte a várost. Anatolij Kurtev, a városi tanács titkára azt írta vasárnap a Telegramon, hogy a város lakott területén lakóházak és utak sérültek meg.

Zaporizzsja város nem azonos a zaporizzsjai atomerőművel, attól kb. 125 kilométerre van, és a város az ukránok kezén van, míg az atomerőmű az oroszokén, írja a Telex. Független források egyelőre nem erősítették meg Kurtev szavait.

(Kiemelt kép: A zaporizzsjai atomerőmű 2022. április 27-én. Fotó: Ed Jones / AFP)

06:23

A Fehér Ház támogatja a békés tiltakozást, és közelről figyeli a Kínában zajló eseményeket  jelentette ki az amerikai elnöki hivatal Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs vezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

 

06:17

Vége az aranykornak a brit-kínai kapcsolatokban, és Londonnak általánosságban is a vele azonos értékeket valló szövetségesekkel kell drámai mértékben elmélyítenie kapcsolatrendszerét – jelentette ki első átfogó külpolitikai programadó beszédében Rishi Sunak brit miniszterelnök.