Rakétacsapás érte a japánok egyik teherhajóját Ukrajna partjainál

A 20 fős legénységből egy könnyebben mesérült.

2022. február 26., 14:18

Szerző:

Rakétatalálat ért egy japán tulajdonú teherhajót  pénteken Ukrajna partjainál a Fekete-tengeren. A legénység egyik tagja könnyebben megsérült – közölte egy japán tengeri szállító cég illetékese szombaton, írta a CNN. A teherhajón összesen 20-an voltak.

Az ukrán védelmi minisztérium Facebook-oldalán szombaton közzétett közlemény szerint a rakétát az oroszok lőtték. „A »P&O STAR« nevű vontatóhajó ment a japán hajó segítségére” – áll a bejegyzésben. Hozzátették, hogy a hajó Panama lobogója alatt közlekedett, és a Pivdennyj kikötő felé tartott. Egy, a hajókat nyomon követő weboldal szerint a hajó jelenleg a Isztambul felé tart.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: AXEL HEIMKEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.