Rájár a rúd a volt német kancellárra

Elvesztette az orosz olajipari óriáscégben betöltött igazgatótanácsi helyét, megvonták a juttatásait és most már  a festményeit is ellopták Gerhard Schrödernek. 

2022. május 27., 16:28

Szerző:

Három festménynek veszett nyoma Gerhard Schröder volt német kancellár irodájának előteréből, amely a szövetségi parlament egyik irodaépületépületében található. A három festmény közül kettő Uwe Bremer német festőművész alkotása, egy pedig egy meg nem nevezett kínai művészé. Az eltűnt műalkotások értékéről nem adtak hírt.

Schröder jelenlegi irodája csupán néhány sarokra található a német parlament központi épületétől. A német Stern magazin értesülései szerint a festmények már 16 éve az előtérben lógtak, az épület ezen részébe pedig bárki szabadon beléphet.

Schrödert az elmúlt időszakban rengeteg kritika érte orosz üzleti és politikai kapcsolatai miatt. A múlt héten távozását is bejelentette a Rosznyefty orosz olajipari vállalat igazgatótanácsából. A parlament több juttatását is megvonta, amiért a volt kancellár nem volt hajlandó elhatárolódni Vlagyimir Putyintól és Oroszországtól az Ukrajna ellen indított orosz támadások miatt.

(Kiemelt képünk: Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök (K) Kirill, Moszkva és egész Oroszország ortodox pátriárkája (j), valamint Gerhard Schröder volt német kancellár társaságában Vlagyimir Putyin újraválasztott orosz elnök beiktatási ünnepségén a moszkvai Kremlben 2018. május 7-én. A negyedik államfői mandátumát kezdő Putyin a szavazatok 77 százalékának elnyerésével győzött a márciusi elnökválasztáson. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Alekszej Druzsinyin)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.