Moszkva: nő a nukleáris, kémiai és biológiai támadás kockázata

Moszkvában úgy érzik, nő a nukleáris, kémiai és biológiai fegyverek használatának kockázata, és ezért az Egyesült Államok politikája a felelős.

2023. november 8., 12:26

Szerző:

Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára szerdán arról beszélt, hogy az Amerikai Egyesült Államok és szövetségeseinek destruktív politikájának természetes következménye a globális biztonság hanyatlása, illetve növeli a háborúban a nukleáris, kémiai vagy biológiai fegyverek bevetésének kockázatát – írja a Guardian nyomán a 24.hu.

A portál egyúttal arról is beszámol, hogy Oroszország szerdán körözést adott ki a Nemzetközi Büntetőbíróság egyik tagja, Sergio Gerarde Ugaldo Godinez Costa Rica-i származású bíró ellen. Az előzmény feltehetően az, hogy a testület elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyinra háborús bűncselekmények miatt. Arról nem szól a közlemény, hogy milyen vád alapján keresik a bírót.

(Kiemelt kép: az orosz Szputnyik ügynökség által készített képen Vlagyimir Putyin orosz elnök látható, amint egy videókapcsolaton keresztül vezeti a kormányülést Moszkvában 2023. október 25-én. Fotó: Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP)