Most már komolyan felvetődött, hogy Putyin nagyon beteg

Az orosz elnök szarvasagancs kivonatban fürdik, ezzel óvja az egészségét. 

2022. április 3., 08:46

Szerző:

Vlagyimir Putyin több tucatnyi utat tett meg egy rákszakértő társaságában egy jelentés szerint, amely azt is állítja, hogy az orosz elnök szarvasagancsban való fürdéssel próbálja erősíteni egészségét. Egy orosz oknyomozó hírportál jelentése szerint Putyin az utóbbi években egyre többet foglalkozik az egészségével, és gyakran utazik a moszkvai Központi Klinikai Kórház orvosainak társaságában Szocsiba, az üdülővárosba – írja The Independent.

Putyin kíséretében lévő orvosok átlagos száma a 2016-os és 2017-es ötről 2019-re kilencre emelkedett. Az orosz elnök leggyakoribb orvosi kísérői között van Jevgenyij Szelivanov onkológus sebész, aki a jelentés szerint 35 alkalommal repült Putyinhoz, és összesen 166 napot töltött a jelenlétében 2016 és 2020 között.

Az egyetlen orvos, aki a jelentések szerint több időt töltött Putyin társaságában, két fül-orr-gégész, akik az orosz oknyomozó lap szerint jellemzően elsőként diagnosztizálják a pajzsmirigybetegségeket és a rákos megbetegedéseket.

Putyin tavaly szeptemberben, amikor a Duma-választáson távolról adta le szavazatát, 16 napos önizoláción esett át, és a hírportál egy forrásra hivatkozva azt írta, hogy orvosi körökben úgy vélik, Putyin valamilyen pajzsmirigybetegséggel kapcsolatos bonyolult eljáráson esett át.

Az orosz elnöknek állítólag Szergej Sogu, jelenlegi védelmi minisztere mutatta be a szarvasagancsból készült kivonatban való fürdés ötletét, akiről az elmúlt hetekben pletykák keringtek, miután a nyilvánosságtól elvonult. A pantokrin kivonat állítólag javítja a szív- és érrendszert és fiatalítja a bőrt, miközben állítólag a "férfi potenciát" is fokozza.

Az állatvédők a szarvasok élő agancsának levágását - amely tavasszal történik, amikor az agancs még nem csontosodott el és még tele van vérrel - az emberi köröm kihúzásának fájdalmához hasonlítják.

(Kiemelt képünk: A Sputnik hírügynökség által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök elnököl a kormány tagjaival videokonferencián keresztül tartott megbeszélésen a Moszkva melletti Novo-Ogarjovo állami rezidencián 2021. december 24-én. Fotó: Alekszej NIKOLSZKIJ / Szputnyik / AFP)