Prigozsin halála – Szinte a teljes Wagner-vezérkar a lezuhant gépen ült

A három fős személyzet mellett heten utaztak az eddig tisztázatlan körülmények között lezuhant magánrepülőn, köztük Jevgenyij Prigozsin és Dmitrij Utykin. 

2023. augusztus 23., 20:44

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk egy oroszországi repülőgép-szerencsétlenségben meghalt Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér. Az orosz kormány megerősítette, hogy Prigozsin is a Moszkvából Szentpétervárra tartó gépen ült. Egy, a Wagnerhez közel álló Telegram-csatorna arról számolt be, hogy a Jevgenyij Prigozsin tulajdonát képező, RA-02795 lajstromszámú Embraer Legacy 600 üzleti repülőgépet a légvédelem lőtte le a Moszkvától északra fekvő Tver régióban.

Andrej Zaharov orosz újságíró úgy tudja, hogy Prigozsin valóban a mai napon érkezett meg Afrikából Oroszországba, továbbá, hogy a Wagner parancsnoki állománya a repülőn utazott, köztük az SS-tetoválásáról ismert Dmitrij Utykin, a Wagner alapítója is.

(Kiemelt képünk: A 2023. augusztus 23-án, az oroszország Tver környéként lezuhant magánrepülőgép, amelyen az orosz Szövetségi Légi Közlekedési Ügynökség szerint Jevgenyij Prigozsin is utazott. Fotó:Wagner Telegram-fiók / Anadolu Agency / AFP)