Videó: pornófilmet nézett ülés alatt a képviselő

Szerbia törvényhozásának egy szocialista tagja lebukott a parlamenti ülés közben: az állampolgárok szívatása helyett másféle szívatással foglalkozott.

2023. február 7., 13:02

Szerző:

A Koszovó kérdése miatt összehívott rendkívüli ülés közben nézett pornófilmet telefonján Zvonimir Sztevics szerbiai parlamenti képviselő, írta meg a délvidéki Szabad Magyar Szó. A Szerb Szocialista Párt honatyájáról készített, inkrimináló felvétel ezek után nagyon gyorsan terjedt szét a szerbiai online platformokon, a videóba az is belehallatszik, hogy a parlament elnöke éppen a Szerbiára nehezedő hatalmas külföldi nyomásról értekezett, miközben Sztevics egészen más nyomásról tájékozódott, szemmel láthatóan, a mobilja képernyője segítségével.

A koszovói származású, 65 éves képviselő, Sztevics immár a hatodik mandátumát tölti a parlament képviselőházában, havi fizetése 1222 euró, azaz 143 574 szerb dinár, (431 000 forint), ami az országban kiemelkedőnek számít. Nyugdíja ezen felül 770 euró (90 500 dinár, azaz 303 500 forint), így már egészen kényelmes életet élhet. Sztevics amúgy belgrádi képviselőház Koszovóval foglalkozó bizottságának is tagja, ennek ellenére a rendkívüli ülés annyira nem érdekelte, hogy figyeljen is rá.

(Kiemelt kép: másfajta kikapcsolódást keresett a koszovói rendkívüli parlamenti ülés alatt Zvonimir Sztevics képviselő Belgrádban. Fotó: Képkivágás Biljana Twitter-videójából)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.