Ponta felelősségre vonná az RMDSZ-ellenes e-mailküldőket

Nem marad el az Romániai Magyar Demokrata Szövetség-ellenes e-maileket küldözgető kormányhivatalnokok felelősségre vonása Victor Ponta kormányfő szerint, ha beigazolódik, hogy a mezőgazdasági tárca és a pénzügyminisztérium alkalmazottai valóban a belső kommunikációs hálózatokon keresztül terjesztették a Dinu Giurescu akadémikusnak tulajdonított magyarellenes kiáltványt.

2012. november 17., 17:05

Szerző:

A miniszterelnök leszögezte, ez a cselekedet törvénybe ütközik, függetlenül attól, hogy az RMDSZ-ről vagy más politikai pártról van szó.

A két tárca belső információs hálózatán vírusként terjedt egy RMDSZ-ellenes dokumentum, amely magyarok kizárását indítványozta a politikai porondról. „Románok! Menjetek el minél többen szavazni! Ha a részvételi arányotok meghaladja a 60-65 százalékot, akkor a 22 évből 13,7 éven át kormányzó RMDSZ nem jut be a parlamentbe, s többé nem tudja zsarolni leendő szövetségeseit. Talán végre felébredünk, s megleckéztetjük őket! Ha hazafi vagy, olvasd, és add tovább!" – ez a felhívás érkezett a választási kampány első napjaiban a pénzügyminisztérium és a mezőgazdasági minisztérium több száz alkalmazottjának munkahelyi elektronikus postacímére, írja az

Új Magyar Szó online.

Az Európai Unió Külügyek Tanácsa az Ukrajna ellen folytatódó háborúra tekintettel elfogadta tizennegyedik szankciós csomagját, amely egyebek mellett az orosz pénzügyi és energiaszektorban, valamint a kereskedelem területén tevékenykedő orosz vállalatokat sújtja, és fellép a korlátozó intézkedések kijátszásával szemben – közölte az uniós tanács hétfőn.